Euroopas on avastatud 150 Kinderi tehasega seotud salmonelloosijuhtu

BNS
Copy
Kinderi üllatusmundad.
Kinderi üllatusmundad. Foto: OLE SPATA

Üheksas Euroopa riigis avastatud kokku 150 salmonelloosi juhtu, teatasid kaks Euroopa ametkonda teisipäeval, osutades Belgias suletud Kinderi šokolaadivabrikule.

«Enamik juhtudest puudutavad alla 10-aastaseid lapsi, kellest paljud on haiglaravil,» teatasid Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskus ja Euroopa Toiduohutusamet ühisavalduses.

8. aprilli seisuga olid üheksa riiki teatanud 119 kinnitatud ja 31 tõenäolisest juhtumist.

Juhtumid on registreeritud Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal, Iirimaal, Luksemburgis, Hollandis, Norras, Hispaanias, Rootsis ja Ühendkuningriigis.

Belgia kaguosas Arloni linna tehases valmistatud šokolaaditooted sisaldasid salmonelloosi, lisasid ametkonnad, kutsudes riike üles jälgima uusi juhtumeid.

Tehase sulgemine ja tervisemured on hoop selle omanikule, Itaalia magusahiiule Ferrerole lihavõttepühade kõrghooajal, kui selle Kinderi šokolaadid on ostukeskustes nõutud kaup.

Belgia alustas esmaspäeval uurimist.

Ferrero on teinud avalduse, milles öeldakse, et vabandab siiralt salmonelloosijuhtumite pärast. Ettevõte tunnistas, et tehtud on firmasiseseid eksimusi.

Salmonelloos põhjustab tavaliselt kõhulahtisust, palavikku ja kõhukrampe. Enamikul juhtudel põhjustab haigust toit, mis on saastunud looma või inimese väljaheitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles