Lvivis varju otsinud põgenikud avavad Ukraina kohvipealinnas sõja kiuste uusi ettevõtteid

, AFP ajakirjanik
Copy
Enne sõda Borodjankas elanud ja Butšas kohvikus töötanud tudeng Ivan Dentšenko teenindab Lvivis äsja avatud söögikoha aknast kliente.
Enne sõda Borodjankas elanud ja Butšas kohvikus töötanud tudeng Ivan Dentšenko teenindab Lvivis äsja avatud söögikoha aknast kliente. Foto: Juri Djatšõšõn / AFP / Scanpix

Vahustades piima laenatud masinaga, valmistab 19-aastane ukraina barista Ivan Dentšenko rutakalt musti kohve ja lavendlilatesid pikale järjekorrale ootavatele klientidele.

Kuus päeva pärast seda, kui Dentšenko ja kaks tema sõpra hakkasid Lääne-Ukrainas asuva Lvivi ühe maja esimese korruse aknast kohvi müüma, on jutt uuest toidukohast liikvele läinud ning nende kana-ananassi pirukad on peaaegu otsakorral.

Mõned kliendid kirjutasid sotsiaalmeedias, et noored ettevõtjad sõjast räsitud Kiievi äärelinnast on avanud Lvivis oma äri ja paljud inimesed soovisid neid aidata.

Kahe tellimuse täitmise vahel jutustas Dentšenko AFP-le, kuida ta koos 31-aastase sõbra Serhi Stoianiga põgenes Venemaa sissetungi esimestel tundidel 24. veebruaril pealinnast. Pärast seda, kui nad olid mitu nädalat Lvivis aidanud vabatahtlikuna teisi põgenikke, sai meestel raha otsa ning nad otsustasid tööd leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles