Kim kinkis Põhja-Korea kuulsale uudisteankrule luksuselamu

Copy
Põhja-Korea valitsuse avaldatud fotol näitab stalinistliku riigi liider Kim Jong-un legendaarsele uudisteankrule Ri Chun-hile tema värsket kingitust, pealinna Pyongyangi nooblis elurajoonis Pothongis asuvat jõeäärset luksuselamut.
Põhja-Korea valitsuse avaldatud fotol näitab stalinistliku riigi liider Kim Jong-un legendaarsele uudisteankrule Ri Chun-hile tema värsket kingitust, pealinna Pyongyangi nooblis elurajoonis Pothongis asuvat jõeäärset luksuselamut. Foto: 朝鮮通信社 / AP / Scanpix

Põhja-Korea kuulsaim uudisteankur Ri Chun-hi, kes on rääkinud aastakümneid rahvale suursündmustest nagu tuuma- ja raketikatsetused või riigipea surm, sai neljapäeval ise ametliku meedia põletaivamaks jututeemaks.

Traditsiooniliste korea rõivaste tõttu «roosa daamina» tuntud teletäht sai nimelt Põhja-Korea liidrilt Kim Jong-unilt kingiks luksuselamu ja tal paluti jätkata teenistust võimuerakonna Töölispartei häälena.

Ekspertide sõnul on Põhja-Korea eliidi erikohtlemise taga Kimi lootus kindlustada nende truudus olukorras, kus riik heitleb koroonapandeemia ja majandusprobleemidega ning tuumadiplomaatia USA-ga on ummikusse jooksnud.

«Kim ütles, et parteil ei ole oma siiruses mitte millestki kahju rahvusliku aarde jaoks nagu tema, kes on töötanud tütarlapseeast peale juba üle 50 aasta partei revolutsioonilise teadustajana,» vahendas riiklik uudisteagentuur KCNA.

Kim väljendas lootust, et Ri jätkab sama tarmukat rööd partei kõneisikuna.

Kim kohtus 79-aastase Riga kolmapäeval pärast Pyongyang uue jõeäärse terrasselurajooni pidulikku avamist, ütles KCNA. Maju esitleti Rile ja teistele inimestele, kellel on väljapaistvaid teeneid riigi ees.

Põhja-Koreal on kombeks oluliste riiklike tähtpäevade puhuk ehitusprojekte avada. Reedel tähistatakse Kimi vanaisa, Põhja-Korea asutaja Kim Il-sungi 110. sünniaastapäeva.

Kim tegi koos Riga ringkäigu teletähe uues majas ning too tunnistas, et see on nagu hotell. Ri ütles, et kogu tema perekond valas terve öö pisaraid sügavas tänutundes partei hesoovlikkuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles