Väliseestlased peavad New Yorgi eesti maja suvekodus koristustalguid

BNS
Copy
New Yorgi Eesti Maja on väljast kitsuke, seest suur ja imposantne.
New Yorgi Eesti Maja on väljast kitsuke, seest suur ja imposantne. Foto: Enn Hallik

Ühendriikide eestlased koristavad laupäeval talgute korras New Yorgi eesti maja suvekodu, mis asub Manhattanilt tunnise autosõidu kaugusele jääval Long Islandil.

«Taas toob kevad endaga kaasa töid ja toimetusi meie Long Islandi suvekodus.

Oodatud on nii suured kui väikesed töökad käed,» kutsus eestlaste katusorganisatsioon diasporaad osalema. «Võtke kaasa ka sõbrad ja ärge unustage töökindaid.»

Talgutel pakutakse burgereid ja hot dog’e, kuid joogid tuleb siiski endal kaasa võtta. Päev on kavas lõpetada saunaga. Yr.no prognoosib Long Islandile laupäevaks pilvist ilma, kuid hoolimata pärastlõunal terendavast vihmavõimalusest kerkivad õhutemperatuurid 24 soojakraadini.

Long Islandil asuvas eesti maja suvekodus korraldatakse igal suvel eestikeelseid suvelaagreid eesti juurtega lastele. Laager on tegutsenud üle 60 aasta kõikidel suvedel alates 1955. aastast. Suvekodu on olnud koht, kus eesti juurtega lapsed on saanud veeta mõned nädalad igal suvel värskes õhus, leida uusi sõpru ja õppida eesti kultuuri.

60 000-ruutmeetrisel maatükil asuvad nii peamaja, saun, bassein, korvpalliväljak kui ka kergejõustikuplats. Krundile on ehitatud ka neli suvemaja, kus lapsed saavad magada ja puhata.

Laagrites osalevad 6–15-aastased lapsed paigutatakse vanuse järgi gruppidesse. Paljud üritused korraldatakse kõikidele koos, mõned üritused on aga mõeldud eraldi vanuserühmadele. Laagri päevakavasse mahub kombineeritult nii kultuuri-, spordi- kui ka mänguaega, palju ujumist ja lihtsalt olemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles