Myanmari hunta lubas budismi uue aasta puhul vabastada üle 1600 vangi

Copy
Sugulased ootavad Yangonis asuva Inseini vangla juures vangide vabastamist.
Sugulased ootavad Yangonis asuva Inseini vangla juures vangide vabastamist. Foto: Foto:AFP/Scanpix

Myanmari hunta teatas täna, et vabastab budismis uue aasta algust tähistaval päeval enam kui 1600 vangi üle kogu riigi. Sõjaväevõimud ei täpsustanud samas, kas tegu on meeleavaldajate või tavaliste kurjategijatega.

Myanmar on olnud kriisis alates eelmisest aastast, kui sõjaväeline hunta kukutas Aung San Suu Kyi valitsuse, vallandades nõnda massimeeleavaldused ning võimude vägivalla, millega kaasnes ohvreid.

Amnestia sai 1619 vangi, seal hulgas 42 välismaalast, kes vabastatakse uue aasta tähistamise puhul, selgus riigitelevisiooni edastatud teatest pühapäeva hommikul.

Esialgu on selgusetu, kas vabaks lastavate seas on ka huntavõimu vastaseid protestijaid või ajakirjanikke, kes pandi vangi riigipöörde kajastamise tõttu.

Myanmari võimud annavad tavaliselt igal aastal amnestia tuhandetele kinnipeetavatele, millega tähistatakse budistliku uue aasta saabumist. Eelnevatel aastatel on olnud tegu rõõmsate sündmustega.

Ent sel aastal on paljude linnade tänavad olnud vaiksed, kuna sõjaväe jätkuv vägivaldne teisitimõtlemise mahasurumine on vajutanud oma pitseri inimestele, kes vaatamata kõigele avaldavad meelt huntavõimu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles