Salakütid tapsid Kameruni rahvuspargis ligi 500 elevanti

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevantide jäänused Kameruni rahvuspargis, mis jääb Tšaadi piiri lähistele.
Elevantide jäänused Kameruni rahvuspargis, mis jääb Tšaadi piiri lähistele. Foto: SCANPIX

Tšaadist ja Sudaanist pärit salakütid on Lääne-Aafrikas Kamerunis asuvas Bouba Ndjida rahvuspargis tapnud vähem kui kahe kuu jooksul ligi 500 elevanti.

«Praeguste oletuste järgi on meie pargis tapetud 480 elevanti,» rääkis rahvuspargi esindaja Mathieu Fometa AFP-le.

«Ametlikult oleme lugenud kokku 458 korjust, kuid see number võib tegelikkusele veidi alla jääda. Rahvuspargi territoorium ulatub 220 000 hektarini ja selle läbisõitmine täpse teabe saamiseks pole lihtne,» selgitas ta.

Uudisteagentuuri AFP korrespondent nägi eile 12 korjust kolmes erinevas kohas. Allikate väitel lasti osad loomad maha sel teisipäeval.

Eelmisest pühapäevast kuni selle nädala teisipäevani lasti maha vähemalt 20 elevanti. Salakütid, kes müüvad elevandi võhku Aasia turgudele, on Fometa andmetel jätkuvalt pargi territooriumil.

Salakütid olid jaanuaris teatanud, et jäävad Tšaadi piiri lähistel asuvasse rahvusparki arvatavasti kolmeks kuuks.

Kameruni ametivõimud pole loomade kaitsmiseks silmnähtavaid abinõusid kasutusele võtnud.

Looduskaitseorganisatsiooni IFAW hoiatuse järgi on piirkonnas näha orvuks jäänud elevandilapsi, keda ähvardab näljasurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles