Lätis algas suurõppuse Namejs 2022 kevadjärk

BNS
Copy
Kanada sõdurid osalemas Lätis õppusel Namejs 2021.
Kanada sõdurid osalemas Lätis õppusel Namejs 2021. Foto: Roman Koksarov / AP / Scanpix

Lätis peetakse esmaspäevast kuni 27. maini liitlaste tehnika, sealhulgas USA lahinguhelikopterite osavõtul suurõppuse Namejs 2022 kevadjärk.

Kevadõppuse Namejs 2022 üldeesmärk on parandada Läti ja liitlasvägede lõimumist kaitseülesannete lahendamisel. Õppuse Namejs 2022 esimeses järgus osalemiseks saabuvad Lätti USA, Tšehhi, Poola, Suurbritannia, Leedu ja Eesti sõjaväeüksused.

Väljaõppemissioonidel osalevad ühiselt praegu Lätis NATO laiendatud lahingugrupi koosseisus viibivad kümne riigi liitlassõdurid Albaaniast, Tšehhist, Itaaliast, Islandilt, Montenegrost, Kanadast, Poolast, Slovakkiast, Sloveeniast ja Hispaaniast.

Liitlaste üksusi esindavad õppusel mehhaniseeritud maaüksused, suurtükiväe-, lennu- ja õhudessantüksused, samuti operatiivplaneerimise ja varustuse elemendid.

Liitlasväe kogusuurus on umbes 3000 sõjaväelast. Esmspäeval algab liitlaste väeosade sisenemine ja paigutamine Lätti.

18. aprillist 27. maini toimuvatel õppustel käib Läti ja liitlaste sõdurite ning sõjatehnika liikumine kõigis Läti piirkondades riigi- ja regionaalseid põhimaanteil.

Omakorda on kavas laskmine Ādaži polügoonil. Harjutusülesannete täitmiseks lendavad Läti õhuruumis ajuti ka mitmesugused sõjalennukid, samuti lahinghelikopterid AH-64 Apache.

Kaitsevägi avaldab oma tegevuste kohta Läti eri piirkondades ajakohast teavet ja palub elanikel õppustesse mõistvalt suhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles