USA eriesindaja: Põhja-Korea peab naasma diplomaatiateele

Copy
USA eriesindaja Põhja-Korea küsimustes Sung Kim koos oma Lõuna-Korea kolleegi Noh Kyu-dukiga.
USA eriesindaja Põhja-Korea küsimustes Sung Kim koos oma Lõuna-Korea kolleegi Noh Kyu-dukiga. Foto: Ahn Young-joon/Pool via Reuters / Scanpix

Põhja-Korea peab naasma diplomaatiateele, ütles USA eriesindaja esmaspäeval pärast Pyongyangi hiljutisi raketistarte ja kasvavaid märke sellest, et riik jätkab tuumakatsetusi.

Põhja-Korea on korraldanud tänavu üle kümne relvakatsetuse, viimati katsetati sel nädalavahetusel lühimaaraketti, mis riigimeedia teatel «tugevdab taktikaliste tuumarelvade kasutamise tõhusust».

USA eriesindaja Põhja-Korea küsimustes Sung Kim saabus esmaspäeval viiepäevasele visiidile Souli ja kohtus oma Lõuna-Korea kolleegi Noh Kyu-dukiga.

Kõneluste järel mõistsid eriesindajad hukka Pyongyangi tegevuse «hiljutise eskaleerumise» ja «vähemalt kolm» mandritevaheliste ballistiliste rakettide starti.

«Olime üksmeelel vajaduses reageerida jõuliselt Põhja-Korea destabiliseerivale tegevusele,» ütles Kim ajakirjanikele. «Arutasime ka võimalusi, kuidas reageerida Põhja-Korea sammudele tulevikus ja võimalikule tuumakatsetusele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles