Prantsuse presidendikandidaadid valmistuvad teledebatiks

Copy
Meeleavaldajad Pariisis. Foto on illustratiivne.
Meeleavaldajad Pariisis. Foto on illustratiivne. Foto: Arnaud Andrieu / Sipa Press / Scanpix

Prantsuse presidendikandidaadid Emmanuel Macron ja Marine Le Pen jätkasid esmaspäeval teravusi vahetades valimiskampaaniat, mõlemad valmistuvad teledebatiks, mis võib osutuda pühapäevase teise valimisvooru eel otsustavaks.

Rivaalid osalesid ülestõusmispühade põgusa pausi järel esmaspäeval kampaaniaüritusel ning valmistuvad kolmapäevaseks vastasseisuks, kus tsentristist Macronil tuleb kaitsta oma paremäärmuslasest rivaali ees oma viimase viie aasta saavutusi riigipeana.

2017. aasta valimiste teledebatt toimus samuti Macroni ja Le Peni vahel, analüütikute hinnangul võitis Macron tookord raskusteta.

Kolmandat korda presidendiks kandideeriv Le Pen on kinnitanud, et on seekord paremini ette valmistunud.

«Olen väga enesekindel ja usun, et võidan,» ütles Le Pen kampaaniaüritusel Normandias Saint-Pierre-en-Auge´is. «Loodan, et debatt kulgeb rahulikult, loodan, et ei kuule solvanguid, valeuudiseid ega liialdusi, mis on mulle viimase nädala jooksul osaks saanud.»

Viimaste arvamusküsitluste kohaselt edestab Macron rivaali, värsked uuringud annavad tema toetuseks 53-55,5 protsenti Le Peni 44,5-47 protsendi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles