Tšubais tõrjus Medvedevi väite Jeltsini valimiskaotusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plakat «Aitab!», kus matrjoškadena on kujutatud Boriss Jeltsinit, Vladimir Putinit, Dmitri Medvedevit. Kõige ees on tibatilluke Mihhail Prohhorov.
Plakat «Aitab!», kus matrjoškadena on kujutatud Boriss Jeltsinit, Vladimir Putinit, Dmitri Medvedevit. Kõige ees on tibatilluke Mihhail Prohhorov. Foto: SCANPIX

Boriss Jeltsini valimisstaapi 1996. aasta valimiste eel juhtinud Anatoli Tšubais lükkas eile ümber Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi avalduse Jeltsini väidetavast valimiskaotusest kommunistide liidrile Gennadi Zjuganovile, vahendas võrguväljaanne newsru.com.

Tšubais kinnitas oma LiveJournali blogis, et föderaalvõimud ei tegelenud toona manipuleerimisega ning et väited valimisvõidu varastamisest Zjuganovilt on valelikud.
«Nagu teada oli 1996. aastal üle poole kuberneridest (ja ka enamik jõustruktuuridest) Zjuganovi poolt,» kirjutas Tšubais.

«Eeldan, et Zjuganovi-meelsed kubernerid võisid rikkuda reegleid Zjuganovi kasuks, aga Jeltsini-meelsed meie kasuks. Ent mulle pole teada ühtegi föderaalset projekti manipuleerimiseks häältelugemisel. Arvan, et kui need oleksid olemas olnud, oleksin ma sellest teadlik olnud,» märkis ta.

Tšubais möönis, et «rikkumisi 1996. aasta kampaania käigus kahtlemata esines, ning enamus neist oli koondunud regionaaltasandile».

«Kui võtta tõsiselt teesi selle kohta, et 1996. aastal võitis Zjuganov, mitte Jeltsin, siis tuleb automaatselt tunnistada ebalegitiimseks president Vladimir Putini kaks ametiaega ning Dmitri Medvedevi praegune presidendiaeg,» viitab ta.

«Öeldut kokku võttes ütlen: tees Zjuganovi võidust 1996. aastal on oma olemuselt valelik, aga tagajärgedelt kahjulik neile, kes valimisvõitluse tuhinas seda kasutada otsustas,» kinnitas Tšubais.

Medvedev väitis esmaspäevasel kohtumisel opositsiooni esindajatega, et 1996. aasta valimistel kaotas Jeltsin Zjuganovile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles