Afganistani poistekoolis Kabulis lõhkes kaks pommi

Copy
Afganistani meedikud toimetavad vigastatut haiglasse Kabulis 19. aprill 2022.
Afganistani meedikud toimetavad vigastatut haiglasse Kabulis 19. aprill 2022. Foto: WAKIL KOHSAR/AFP/Scanpix

Afganistani pealinnas šiiamoslemitest hazarade (hesaaride) linnajaos lõhkes teisipäeval poistekoolis kaks pommi, hukkus vähemalt kuus inimest, teatas politsei.

Sotsiaalmeediasse on juba jõudnud pildid surnutest ja vigastatutest.

Kabuli politsei kõneisik Khalid Zadran säutsus Twitteris, et Abdul Rahim Shahidi keskkooli juurde oli paigaldatud kaks isetehtud lõhkekeha, mis "põhjustasid meie šiiitidest vendade seas kaotusi". Ametniku sõnul hukkus kuus inimest ja viga sai 11.

Kool asub Kabuli lääneosas Dasht-e-Barchi linnajaos, kus elavad peamiselt hazarad, keda äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on varemgi rünnanud.

Teisipäeval kärgatasid plahvatused ajal, mil õpilased lahkusid parajasti hommikustest tundidest, ütles üks pealtnägija AFP-le.

Kannatanud toimetati haiglasse, kuid Taliban ei ase ajakirjanikke sündmuspaigale.

Rünnakud ühiskondlikele sihtmärkidele harvenesid oluliselt, kui Taliban augustis võimule tuli, kuid Islamiriik tegutseb jätkuvalt üle riigi.

Talibani ametnikud kinnitavad, et väed on IS-ist jagu saanud, aga analüütikute hinnangul on see endiselt Afganistani valitsevate islamistide põhivaenlane.

Eelmise aasta mais plahvatas Dasht-e-Barchi kooli lähedal kolm pommi ning surma sai vähemalt 85 ja viga umbes 300 inimest.

Tookord ei võtnud ükski rühmitus rünnaku eest vastutust, aga 2020. aasta oktoobris võttis IS omaks enesetapurünnaku sama piirkonna hariduskeskusele, milles sai surma 24 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles