Arst: Hollandi prints ei pruugi koomast välja tulla

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kuninganna Beatrix koos minia Mabeliga (koomas lebava prints Johan Friso abikaasa), prints Constantijniga (fotol vasakul) ja kroonprints Willem Alexanderiga sisenemas Innsbrucki haiglasse 24. veebruaril.
Hollandi kuninganna Beatrix koos minia Mabeliga (koomas lebava prints Johan Friso abikaasa), prints Constantijniga (fotol vasakul) ja kroonprints Willem Alexanderiga sisenemas Innsbrucki haiglasse 24. veebruaril. Foto: SCANPIX

Hollandi kuninganna Beatrixi poeg Johan Friso, kes 17. veebruaril jäi Austrias suusatades laviini alla, sai raske ajukahjustuse ja ei pruugi arstide sõnul koomast välja tulla.

Printsi raviarst doktor Wolfgang Koller selgitas tänasel pressikonverentsil, et Johan Friso viibis pikalt lume all ega saanud piisavalt hapnikku, vahendas Reuters.

Kuninganna keskmine poeg jäi Ausria Alpides Lechis väljaspool märgitud radu suusatades lumemassi alla. Ta kaevati sealt 25 minutit hiljem välja, kuid prints lebab Innsbrucki haiglas teadusetuna sellest ajast saadik.

«Hapniku puudus viis südame seiskumiseni, mis kestis 50 minutit. Kogu selle aja jooksul tuli patsienti elustada. See on erakordselt pikk aeg, võib öelda ka, et liiga pikk aeg,» rääkis doktor Koller.

Kui 43-aastane Johan Friso peaks teadvusele tulema, siis tema «taastumine võib võtta kuid, võimalik ka, et koguni aastaid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles