Pelosi nahutas lennuametit paanika tekitamise eest Kapitooliumil (1)

Copy
USA armee langevarjurite hüpe seoses lähedalasuval staadionil peetud pesapallimänguga vallandas arusaamatuse tõttu Kapitooliumi hoonetekompleksi evakueerimise.
USA armee langevarjurite hüpe seoses lähedalasuval staadionil peetud pesapallimänguga vallandas arusaamatuse tõttu Kapitooliumi hoonetekompleksi evakueerimise. Foto: Alex Brandon / AP / Scanpix

USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi süüdistas riiklikku lennundusametit (FAA) «ilmselges hooletuses», kui langevarjuhüppega seotud arusaamatus ajendas politseid evakueerima pealinnas Washingtonis asuva Kapitooliumi hoonetekompleksi ja põhjustas tema sõnul «tarbetu paanika».

FAA «ilmne möödalask» teavitada Kapitooliumi politseid kavakohasest ülelennust, mis oli osa sõjaväelisest tähistamisest, lähedalasuva staadioni kohalt, oli «ennekuulmatu ja andestamatu», ütles California osariigi demokraat Pelosi avalduses veidi aega pärast seda, kui politsei tühistas evakuatsioonikorralduse.

Tema sõnul tekitas see kahju neile, kes püüavad jätkuvalt üle saada traumast, milleni viis 2021. aasta 6. jaanuari rünnak Kapitooliumile.

Pelosi lisas, et kongress uurib täpselt järele, mis läks valesti ja kes FAA-st võetakse juhtunu eest vastutusele.

Uudis oli hetkega USA meedia peamine lugu, sest meenutas paljudele 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid, kui terrorivõrgustiku Al-Qaeda võitlejate kaaperdatud reisilennukid sööstsid Maailma Kaubanduskeskusse New Yorgis ning Washingtonis asuvasse kaitseministeeriumi hoonesse ehk Pentagoni.

Politsei edastas kiirelt pärast esimest teadet teise, milles ütles, et korraldus evakueeruda anti välja ettevaatlikkusest ning et hoonetekompleksile ohtu ei ole.

USA esindajatekojas ega senatis, mis mõlemad asuvad Kapitooliumi hoonetes, ei ole hetkel istungeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles