Tveris hukkus kosmosekaitsejõudude instituudi põlengus seitse inimest

Copy
Tulekahju Tveri Venemaa Föderatsiooni kosmosekaitsejõudude keskuuringute instituudi hoones.
Tulekahju Tveri Venemaa Föderatsiooni kosmosekaitsejõudude keskuuringute instituudi hoones. Foto: Ekraanikuva/Unian

Venemaal Tveri linnas süttis Venemaa Föderatsiooni kosmosekaitsejõudude keskuuringute instituudi hoone. Tveri oblastivalitsuse andmeil hukkus tulekahjus seitse inimest, 21 sai vigastada.

Kohalike ametnike teatel puhkes tulekahju kohaliku aja järgi kella 11 paiku. Kogu linn oli kaetud suitsuga ja inimesed ei saanud läbi mürgise suitsu hoonest evakueeruda – nad pidid akendest välja hüppama.

Kosmose- ja õhujõudude keskuurimisinstituudi tulekahju kustutamisel osales umbes 70 ühikut tehnikat, teatas oblastivalitsuse pressiteenistus.

«Kohapeal tegutsevad tuletõrje- ja päästeüksuste allüksused, kaasatud on üle 240 inimese ja 69 tehnikaühikut,» seisis teates.

Kustutustöödel oli ka Venemaa eriolukordade ministeeriumi helikopter Mi-8, mis on heitnud juba seitse veemahutitäit, vahendab BNS.

Asja tundev allikas ütles Interfaxile, et inimesi evakueeritakse ka naaberhoonetest. Eelkõige evakueeriti tema sõnul patsiendid Gorki tänaval asuvast oblasti kliinilise ja taastusravikeskuse hoonest, mis asub instituudi hoone vastas.

«Patsiendid viiakse üle teistesse Tveri raviasutustesse,» ütles allikas.

Esialgseil andmeil põhjustas tulekahju rikkis elektrijuhtmestik, teatas uudisteagentuur TASS.

Instituut, kus tulekahju toimus, oli Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi õhu- ja kosmosekaitserelvade teooria arendamise teaduskeskus.

Eelkõige tegelesid selle spetsialistid õhutõrje raketisüsteemide arendamisega. Samuti osales uurimisinstituut Ukraina sõjas kasutatava Iskanderi raketisüsteemi loomises, vahendab Unian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles