POSTIMEES PARIISIS Macron ja Le Pen kindlustavad lõppvooru eel tagalat

Rauno Matvejev
, toimetaja, Pariis
Copy
Emmaunel Macroni ja Marine Le Peni valimisplakatid Pariisi tänaval. «Meie kõik» ja «Kõigi prantslaste nimel» kõlavad vastavalt nende sõnumid. 
Emmaunel Macroni ja Marine Le Peni valimisplakatid Pariisi tänaval. «Meie kõik» ja «Kõigi prantslaste nimel» kõlavad vastavalt nende sõnumid. Foto: Rauno Matvejev

Täna südaööst algab Prantsusmaa seaduste järgi eetrivaikus: viimased 48 tundi enne valimisi on keelatud valimiskampaaniat teha. Kuigi valimised leiavad aset juba pühapäeva õhtul, hingab Pariis pealtnäha rahulikult, sest presidendikandidaadid on teistel jahimaadel.

Ametis olev president Emmanuel Macron veetis eilse, tehes kampaaniat Pariisi lähistel Saint-Denis’ äärelinnas, ja koha eest Élysée palees võitlev Marine Le Pen väisas Põhja-Prantsusmaal Arras’ väikelinna.

Kuigi Pariisis võib kohata seintel valimisplakateid ning linnaosades võib märgata nii Macroni kui ka Le Peni nimel kampaaniat tegevaid entusiaste voldikuid jagamas ja oma kandidaati kiitmas, teevad kandidaadid viimased ponnistused väljaspool Pariisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles