Sõjalist abi Kiievile hakkab koordineerima erukindralist Obama administratsiooni ametnik

Copy
Ukraina vabatahtlikud Vene vägede pihta suurtükituld andmas.  Foto on illustreeriv.
Ukraina vabatahtlikud Vene vägede pihta suurtükituld andmas. Foto on illustreeriv. Foto: Stanislav Yurchenko/Reuters/Scanpix

USA president Joe Biden on valinud Obama administratsiooni aegse riikliku julgeolekunõukogu liikme erukindralleitnant Terry Wolffi koordineerima miljardite dollarite suurust julgeolekuabi Ukrainale.

Wolff liitus hiljuti Bideni Valge Maja meeskonnaga, kuid tema nimetamist ei ole ametlikult välja kuulutatud, ütles anonüümsust palunud Valge Maja ametnik, kes ei ole volitatud kommentaare andma.

Wolff teenis armeeohvitserina Iraagis ning on töötanud kõrgematel ametikohtadel Pentagonis, staabiülemate ühendkomitees ja välisministeeriumis. Obama valitsus kutsus ta 2015. aastal presidendi eriesindaja asetäitjaks Islamiriigi vastases ülemaailmses koalitsioonis.

Wolffi ametissenimetamine leiab aset ajal, mil Biden teatas, et saadab Ukrainale veel 800 miljonit dollarit julgeolekuabi, sealhulgas raskesuurtükke ja droone. President, kes on juba heaks kiitnud umbes 3,4 miljardi dollari ulatuses sõjalist abi Kiievile, ütles, et taotleb Kongressilt nõusolekut täiendavaks julgeolekuabiks.

Kongress kiitis eelmisel kuul heaks 6,5 miljardi dollari suuruse sõjalise abi osana 13,6 miljardi dollari suurusest eraldisest Ukrainale ja oma liitlastele vastuseks Venemaa sissetungile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles