Moldova annab täna üle EL-i astumise dokumendid

Copy
Moldova peaminister Natalia Gavrilița koos Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Micheliga Brüsselis.
Moldova peaminister Natalia Gavrilița koos Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Micheliga Brüsselis. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Moldova peaminister Natalia Gavrilița ütles, et vabariigi võimud on EL-iga liitumise taotlusvormi täitmise lõpetanud ja saadavad selle reedel Brüsselisse.

«Oleme teinud väga palju tööd ja töötame kõik koos selle nimel, et luua parim dokument, mis annab meile kandidaatriigi staatuse. Tehti innukat tööd ja mitte ainult valitsuses,» ütles Gavrilița ajakirjanikele. «Ankeet kätkeb küsimusi, mis on seotud parlamendi, valitsuse ja seaduste toimimisega.»

Peaminister lisas, et veel täna leiab presidendikantseleis aset täidetud küsimustiku EL-i delegatsiooni esindajatele üleandmise talitus.

Saadikute küsimustele vastates ütles ta, et Euroopa Komisjoni delegatsioonilt saadud küsimustikku ei avaldata, sest see dokument on mõeldud EL-ile ja on vastus Brüsseli küsimustele.

«Pingutusi Euroopaga lõimumise nimel jätkatakse. Peame vaatamata raskustele ja praegustele enneolematutele väljakutsetele jätkama riigi reformimist ja moderniseerimist. Lisaks reformime Euroopa integratsioonikomisjoni,» ütles komisjoni juht Gavrilița.

Moldova sai Euroopa Komisjonilt 11. aprillil küsimustiku, mis sisaldab 369 küsimust. Vabariik esitas EL-i liikmestaatuse taotluse 3. märtsil pärast Ukrainat ja Gruusiat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles