Leedus Ristimäel puhkes eile tulekahju

Postimees
Copy
Leekides Ristimägi Leedus.
Leekides Ristimägi Leedus. Foto: Vergo Di/Facebook

Eile pärastlõunal oli Leedus Šiauliai lähedal asuv Ristimägi põlema süttinud. Kohale saabus hulk päästjaid, kuid siiski ei õnnestunud neil teatud osa mäest päästa ning sealsed ristid hävisid.

Tulekahju avastas üks kohalik mees, kes tegi mäe lähedal tööd. Alguses tõttas ta ise tuld kustutama, kuid peagi mõistis, et see käib tal üle jõu, mistõttu oli ta sunnitud kutsuma välja tuletõrje, vahendab Leedu portaal Lrytas.

Päästjate kohale jõudes oli tuli levinud juba küllaltki kaugele. Kokku kulus päästjatel tule kustutamiseks ligi 25 tonni vett, kuigi reageeriti suurte jõududega. Kohale tuli viis kustutusautot, üks veetransport ja veel paar staabiautot.

Tulekahju kiire leviku põhjustas kuiv ilm ja tugev tuul, kuid teadmata on tulekahju tekkepõhjus. Üheks võimaluseks ongi tuul, mis võis mõnelt küünlalt tule kuhugi edasi kanda.

Ometi ei ole välistatud ka süütamine. Enne tulekahju puhkemist olid väidetavalt mäel olnud teismelised, kes võisid tulekahju tahtlikult põhjustada. Siiski pole tule tekkekohta veel kaameraid paigutatud, mistõttu jääbki tulekahju täpne tekkepõhjus ilmselt välja selgitamata.

Põlenud koht Leedu Ristimäel.
Põlenud koht Leedu Ristimäel. Foto: Vergo Di/Facebook

Kokku hävis tules umbes 300 ruutmeetri suurune ala. Juba selle suvega loodetakse aga tekkinud auk uute inimeste toodavate ristidega täita.

Ristimägi on üks Leedu tuntumaid turismiobjekte, mis on populaarne nii kristlaste kui õigeusuliste seas, kuid meelitab arvukalt ka teisi huvilisi. Inimesed usuvad, et kui nad viivad mäele risti, siis toob see head õnne.

Teadaolevalt asub Ristimäel paarsada tuhat eri suuruses ning erinevast materjalist valmistatud risti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles