VIDEO ⟩ Azovstalis varjuvad lapsed: tahan päikest näha

Copy

Sotsiaalmeedias avaldatud video näitab, millistes tingimustes elavad Azovstali terasevabrikus Vene vägede rünnakute eest varjuvad tsiviilelanikud.

Mariupolis asuvas Azovstali terasevabrikus varjub lisaks linna kaitsvatele Ukraina üksustele ka tuhatkond tsiviilisikut.

Ukraina Azovi polgu avaldatud videos on näha, kuidas võitlejad toovad Azovstali maa-alustes punkrites varjuvatele naistele ja lastele süüa. 

Filmitud tsiviilisikud räägivad, et on olnud maa all lõksus juba nädalaid. Ühe tüdruku sõnul pole ta näinud päevavalgust alates 27. veebruarist.

Videost võib näha, et punkri seintele on punase värviga suurelt kirjutatud sõna «lapsed». Videos rääkiva naise sõnul on punkris rohkem kui 15 last, nende seas ka imikuid.

«Ma tahan minna koju ja näha päikesevalgust,» ütleb üks videos sõna võtnud poiss. 

BBC andmetel on videoklipp filmitud 21. aprillil, aga selle ehtsust pole täielikult tõestatud. 

Ukraina võimud teatasid, et teevad täna keskpäeval uue katse evakueerida tsiviilelanikke sõjas purustatud ja valdavalt Vene vägede kontrolli alla langenud sadamalinnast Mariupolist.

«Täna püüame taas evakueerida naisi, lapsi ja vanureid,» kinnitas ta Telegramis, kutsudes inimesi kogunema linna kaubanduskeskuse lähedal asuvale maanteele. «Kui kõik läheb nii, nagu on kavandatud, alustame evakuatsiooni keskpäeva paiku,» ütles Vereštšuk.

Eelnevatel päevadel on Ukraina olnud sunnitud evakuatsioonikatsed Mariupolist ära jätma, kuna ei ole saavutanud selleks kokkulepet Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles