POSTIMEES PARIISIS Pariisist jääb kõlama, et Macronil on valimisvõit taskus (2)

Rauno Matvejev
, toimetaja, Pariis
Copy
President Emmanuel Macron täna La Touqueti rannas. Homme selgub, kas ta jätkab järgmised viis aastat Prantsusmaa juhina või mitte.
President Emmanuel Macron täna La Touqueti rannas. Homme selgub, kas ta jätkab järgmised viis aastat Prantsusmaa juhina või mitte. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / SCANPIX

​Prantsusmaa järgmine president selgub homme, kuid Pariisist vaadatuna tundub, et tulemus on juba otsustatud ning Emmanuel Macron teeb miskit, mida pole suutnud ükski Prantsusmaa president viimased 20 aastat – selleks on teise ametiaja võitmine.

Prantsusmaa järgmine president selgub homme, kuid Pariisist vaadatuna tundub, et tulemus on juba otsustatud ning Emmanuel Macron teeb miskit, mida pole suutnud ükski Prantsusmaa president viimased 20 aastat – selleks on teise ametiaja võitmine.

Omamoodi annab sellest märku ka linn ise. Kui tihtipeale võib Euroopa pealinnades leida valimiste eel kas ühe või teise poole toetajaid kogunemas suurtes massides, siis Pariis on ses osas rahulik. Küllap mängib siin oma rolli asjaolu, et Pariisi kui liberaalse suurlinna hääled lähevad tõenäoliselt enamjaolt Macronile, mistõttu ei ole ka Le Pen näinud erilist vaeva nende häälte võitmiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles