Punane Rist: Liibanoni lähistel läks põhja paat 60 inimesega (2)

Copy
Migrandid Vahemerel.
Migrandid Vahemerel. Foto: Flavio Gasperini / SOS MEDITERRANE / HANDOUT

Liibanoni ranniku lähistel läks põhja paat umbes 60 reisijaga, hukkus üks laps ning 45 inimest on päästetud, ütlesid laupäeval Punane Rist ja teised.

Päästeoperatsioon jätkub, ütles transpordiminister Ali Hamie.

Liibanoni sõdurid päästsid põhjaranniku lähistel 17 inimest, teatas Liibanoni Riiklik Uudisteagentuur (NNA), kelle teatel on andmeid ühest hukkunud lapsest.

«Kuuskümmend inimest vedanud paat läks põhja. Punane Rist on saatnud Tripoli sadamasse seitse kiirabi,» teatas Punane Rist avalduses.

Alus läks põhja Tripoli linna lähistel. Kokku 27 inimese olukord on teadmata, teatas uudisteagentuur.

AFP korrespondendi teatel on armee ligipääsu sadamasse blokeerinud. Siseneda ja väljuda võivad vaid kiirabid. Mõnede reisijate perekonnad on tulnud kohale, kuid ka neil pole lubatud siseneda.

ÜRO pagulasameti teatel lahkus Liibanonist või üritas seda teha mitteametlikult üle mere mullu jaanuarist novembrini 1570 inimest, kellest 186 olid liibanonlased.

Enamik üritasid jõuda Euroopa Liidu liikmesriiki Küprosele, mis asub 175 kilomeetri kaugusel Liibanonist. Enamik lahkujaid on Süüria põgenikud, kuid üha enam üritab suurtes majandusraskustes Liibanonist ära minna ka kohalikke.

Suurem osa Liibanoni elanikest elab allpool vaesuspiiri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles