Suri üle nelja aastakümne USA senatisse kuulunud vabariiklane Orrin Hatch

Copy
Donald Trump presidendina 2018. aastal Orrin Hatchile Presidendi Vabadusmedalit üle andmas.
Donald Trump presidendina 2018. aastal Orrin Hatchile Presidendi Vabadusmedalit üle andmas. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA vabariiklaste kõige kauem ametis olnud senaator Orrin Hatch, kes oli Ühendriikide senati liige aastali 1977–2019 ning kujundas Utah osariigis poliitikat enam kui nelja aastakümne vältel, suri laupäeval 88-aastasena. Hatchi surmast andis teada tema nimeline fond, kes aga ei teatanud surma põhjust.

Olles veendunud konservatiiv enamikus majandus- ja sotsiaalküsimustes tegi Hatch oma pika karjääri jooksul korduvalt demokraatidega koostööd küsimustes, mis ulatusid tüvirakkude uurimisest puuetega inimeste õiguste ning laste ravikindlustuse laiendamiseni.

Ta sõlmis ka sõprussuhteid väljaspool oma parteid, eriti varalahkunud demokraadist senaatori Edward Kennedyga.

Hiljem sai temast vabariiklasest presidendi Donald Trumpi liitlane, kes kasutas oma rolli senati mõjuvõimsa rahanduskomitee esimehena, et viia presidendi töölauale USA maksuseaduste ulatuslik ümberkirjutamine.

Senati vabariiklaste juht Mitch McConnell tunnustas Orrini pühendumust seadusandlusele.

«Ta astus senatisse noore põhimõttekindla konservatiivina 1970. aastatel, kui kaasaegne konservatiivne liikumine oli lapsekingades.Ta pidas oma põhimõtetest kinni kogu oma karjääri jooksul ja rakendas neid küsimustes nagu ajalooline 2017. aasta maksureformi seadus ja kohtukomisjoni töö, mis toovad meie riigi tohutut kasu,» märkis McConnell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles