Odessa rünnakus said surma ema ja kolmekuune tüdruk

Copy
Raketitabamus Odessas 23. aprillil.
Raketitabamus Odessas 23. aprillil. Foto: IMAGO/Denis Vejas/EST&OST/Scanpix

Eilses Vene tiibraketitules Ukraina sadamalinna Odessa eluhoonetele sai surma kaheksa inimest, kelle seas oli ka imik.

«Tapetute seas oli ka kolmekuine väike tüdruk. Millega tema ähvardas Venemaad? Näib, et lapsetapp on lihtsalt Venemaa Föderatsiooni uus rahvuslik aade,» ütles president Volodõmõr Zelenskõi. Samuti nimetas ta Venemaad terroristlikuks riigiks, mis käitub natsi-Saksamaale sarnaselt purustatud Mariupolis, mida Vene vägi on halastamatult pommitanud nädalate kaupa.

Zelenskõi mainitud laps oli Kira Glodan, publitsist Valeria Glodani tütar. Valeria abikaasa Juri Glodan kinnitas naise, tütre ja naise ema hukkumist ning avaldas sotsiaalmeedias lahkunute järelehüüde. 

Valeria oli 28 aastat vana ning oli õppinud ajakirjandust Odessa Metšnikovi ülikoolis. Ta töötas publitsisti ja brändimänedžerina. Vaid mõne kuu eest teatas ta Instagramis, et rasedus oli tema elu kõige parem aeg. Pooleteise nädala eest tähistas Valeria oma sünnipäeva.

Valeria sõbrad ja tuttavat kirjeldavad hukkunut kui head ja rõõmsameelset inimest. Mitmed neist ei suuda uskuda, mis tema perekonnaga juhtus.

Rünnakus sai haavata kaheksateist inimest.

Venemaa kaitseministeerium väitis eile, et selle väed andsid Odessas raketilöögi laole, kus hoiti USA ja Euroopa riikide tarnitud relvi.

Ukraina siseministri nõunik Anton Heraštšenko ütles oma Telegram-kontol tehtud postituses, et Ukraina relvajõud lasid mitu raketti alla, kuid vähemalt üks neist maandus ja plahvatas.

Odessa linnapea sõnul tabas kaks raketti sõjaväerajatist ja kaht elumaja.

Raketitabamus Odessas 23. aprillil.
Raketitabamus Odessas 23. aprillil. Foto: IMAGO/Denis Vejas/EST&OST/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles