Iraanis tapeti politseinikku rünnanud ohustatud leopard

Copy
Pärsia leopard veterinaaride juures Iraagis. Pilt on illustreeriv.
Pärsia leopard veterinaaride juures Iraagis. Pilt on illustreeriv. Foto: KHALID AL-MOUSILY/Scanpix

Iraani põhjaosas asuvas Ghaemshahri linnas tapeti täna leopard, kes oli eelnevalt rünnanud ja vigastanud politseinikku, teatas riigimeedia.

Ohustatud liikide hulka kuuluv suur kaslane tapeti kahe kuuliga, et säästa politseiniku elu, ütles Māzandarāni provintsi keskkonnakaitseameti juht Moslem Ahangari uudisteagentuurile IRNA. Agentuur märkis, et politseiniku seisund on stabiilne.

Provintsi keskkonnakaitseameti pressiesindaja Kamyar Valipur teatas varem, et leopard ründas ja vigastas politseinikku, enne kui põgenes. Haavatud loom viidi looduskaitsekeskusesse, ent suri kuulihaavadesse.

Sotsiaalmeedias levis videolõik, milles oli näha küürus leopardi pangahoone lähedal linnatänaval. Paanikas loom hüppas mõni hetk hiljem püsti ja pages. Elanikud olid hirmul, karjusid ja jooksid eri suundades laiali, nähtus videost.

IRNA kohaselt uurivad keskkonnakaitsjad, kas loom võis linna sattuda metsast või hoiti seda ebaseaduslikult mõnes majapidamises.

Pärsia leopard on kantud Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) punasesse nimekirja kui ohustatud liik. Tegemist on leopardi alamliigiga, mis elutseb Türgi, Iraani, Afganistani ja Kaukaasia piirkonnas. Looduses usutakse neid olevat alla tuhande isendi ning veel 200 elab vangistuses.

Paljud metsloomad, seal hulgas hundid ja rebased, on olnud viimastel nädalatel senisest sagedamini nähtaval mitmel pool Iraani linnades, selgub Teherani piirkonna mõjuka päevalehe Hamshari teadetest.

Ajaleht kirjutas ka karu märkamisest lõunas asuvas Marvdashti linnas ja hundi rünnakust kahe eaka naise vastu Loode-Iraanis Khalkhalis.

Tagasi üles