Tuneesia rannikul läks ümber neli paati, hukkus vähemalt 17 põgenikku (1)

Copy
Päästetud migrandid Sfaxis.
Päästetud migrandid Sfaxis. Foto: FATHI NASRI/AFP/Scanpix

Tuneesia võimud leidsid 17 migrandi surnukeha pärast seda, kui neli Euroopasse suundunud paati Vahemerel ümber läks, ütles täna kohtuametnik.

«Halvas seisukorras paadid» olid ööl vastu laupäeva teele asunud Vahemere-äärsest sadamalinnast Sfaxist, ütles sealse kohtu pressiesindaja Mourad Turki.

Ohvrite hulgas oli naine ja «vähemalt üks imik», ütles ta, avaldades kartust, et hukkunute arv võib tõusta.

Ellujäänute sõnul oli «iga paadi pardal 30–32 inimest», ütles Turki, lisades, et enamik migrante olid Sahara-tagused aafriklased, muu hulgas Elevandiluuranniku, Mali ja Somaalia kodanikud.

Tuneesia ja selle naaber Liibüa on peamised transiitriigid põgenikele, kes soovivad vaevu merekõlblikel paatidel Euroopa rannikule jõuda.

Rahvusvaheline Rändeorganisatsioon (IOM) teatas, et 2021. aastal uppus või jäi Vahemeres kadunuks ligi 2000 põgenikku, eelmisel aastal oli neid 1401.

See on maailma ohtlikem rändetee, kuid inimesed, kes loodavad luua Euroopas paremat elu, võtavad üha enam riske.

Laupäeval läks Liibanoni põhjaosas ümber ülerahvastatud migrandipaat, milles hukkus vähemalt kuus inimest, sealhulgas üks väike tüdruk.

Sõjaväe teatel oli paadis ligi 60 inimest ja Liibanoni mereväelased suutsid neist 48 päästa.

Liibanon vaevleb enneolematus finantskriisis, valuuta on kaotanud enam kui 90 protsenti oma väärtusest ja suurem osa elanikkonnast elab allpool vaesuspiiri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles