Läti valitsuserakond kaalub Vene ühendpartei kaasamist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainārs Šlesers.
Ainārs Šlesers. Foto: AFP / Scanpix

Kuigi Läti peaminister Ivars Godmanis teatas eile, et valitsuskoalistsioon jätkab samas koosseisus, tegi Läti Esimest Parteid esindav transpordiminister Ainārs Šlesers ettepaneku kaasata valitsusse ka Vene ühendpartei Üksmeele Keskus.


«Üksmeele Keskus võib minu hinnangul olla märksa realistlikum valitsuspartner,» ütles Šlesers Läti väljaandele Neatkarīgā antud intervjuus, vahendas lätikeelne Delfi.

Tema sõnul tunneb venekeelse valijaskonna seas populaarne Üksmeele Keskus, mis hiljutiste arvamusuuringute järgi on Läti kõige populaarsem partei, end opositsioonis paremini. See pole ka üllatav, sest erakorralistel parlamendivalimistel õnnestuks erakonnal püüda rohkem saadikukohti, kui neil seni on.

Erakonda Läti Tee kuuluv Läti peaminister Ivars Godmanis ei soovinud vastata küsimusele, kas vasaktsentristlik Üksmeele Keskus võidakse kaasata valitsuskoalitsiooni. Küll aga kinnitas ta, et parempoolsele opositsioonierakonnale Uus Aeg uut ettepanekut ühinemiseks valitsuskoalitsiooniga esialgu ei tehta.

«Uuele Ajale tehti ettepanek ühineda valitsuskoalitsiooniga, kuid see pakkumine lükati tagasi,» ütles Godmanis, vahendas LETA.

Läti president Valdis Zatlers on kutsunud üles moodustama leppimisvalitsust, kuhu kaasataks ka opositsioonierakondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles