Lukašenka: Valgevene läänepiiridele on kogunenud hädas naabrid (9)

Postimees
Copy
Valgevene riigipea Aljaksandr Lukašenka.
Valgevene riigipea Aljaksandr Lukašenka. Foto: Sergei Sheleg/BelTA/Handout/Reuters/Scanpix

Valgevene riigipea Aljaksandr Lukašenka seletas eilsel õigeusu lihavõtete jumalateenistusel peetud kõnes, et Läti, Leedu ja Poola inimestel pole enam isegi tatart ja soola, mistõttu on nad sunnitud tulema piirile ja küsima abi Valgevenelt.

«Vaadake, mis toimub meie naaberriikides Leedus, Lätis ja Poolas, ning Ukrainast ei hakka ma siinkohal isegi rääkima. Nad olid nii rõõmsad ja lõbusad, nad elasid külluslikus maailmas. Neil oli kõik, meil polnud midagi, aga neil oli kõik. Ja kus on nad praegu? Nad seisavad meie piiril ja soovivad, et me laseks nad Valgevenne sisse,» teatas Lukašenka.

«Vähemalt, et osta tatart, no hea küll tatar, aga soola pole. Soola küsitakse meilt. Meie suuremeelsete inimestena avame selle piiri, eriti praegusel usupühal,» selgitas Valgevene juht kirikusse kogunenud rahvale.

Erinevalt jõuludest külastab Lukašenka lihavõtetel tavaliselt mõnda pisemat kirikut kuskil maapiirkonnas. Sellel aastal oli selleks Kopõssi alevi kirik Orša lähedal, kus riigipea oma avaliku pöördumise tegi.

Mõne nädala eest tulid Valgevenest teated, et valitsuse otsusega piiratakse märkimisväärselt teatud toiduainete puhul koguseid, mida võib ühe inimese kohta viia välja Euraasia Majandusliidust, kuhu lisaks Valgevenele endale kuuluvad veel Venemaa, Armeenia, Kasahstan ja Kõrgõzstan.

Sealhulgas ei või üks inimene majandusliidust väljapoole viia näiteks üle ühe kilogrammi jahu, tatart, riisi, suhkrut, soola ja makarone, vahendab Belsat TV.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles