Venemaal tappis mees lasteaias kaks last ja kasvataja ning lasi seejärel end maha

Copy
Politsei- ja kiirabiautod Venemaal. Foto pole kõnealuse juhtumiga seotud.
Politsei- ja kiirabiautod Venemaal. Foto pole kõnealuse juhtumiga seotud. Foto: Vladimir Larionov / Reuters / Scanpix

Venemaal avas relvastatud mees tule Uljanovski oblastis asuvas lasteaias, tappes vähemalt kolm inimest ja lasi seejärel ka end maha.

«Me kinnitame tulistamist ning seda, et oli neli surnukeha,» ütles kohalike võimude esindaja. Tulistamine toimus Veškaima külas.

«Esialgsete andmete järgi toimus lasteaias tulistamine. Selle tulemusel hukkusid kaks last, õpetaja ja ründaja,» ütles oblasti teabeosakonna juht Dmitri Kamal.

Uurijad teevad tööd üksikasjade selgitamiseks. Hukkunud laste vanus pole teada, kuid eeldatavasti olid nad kolme- kuni kuueaastased, märkis Kamal.

Üks korrakaitseallikas ütles uudisteagentuurile TASS, et rünnaku põhjus võib olla peretüli.

Väidetavalt Vene julgeolekuteenistustega seotud Telegrami kanal Beza kirjutas, et mees oli kinnitamata andmetel varustatud kaheraudse jahipüssiga Iž-27, kui ta lõunauinaku ajal lasteaeda läks.

Sama kanal väitis ka hiljem, et relv oli registreeritud 68-aastase kohaliku mehe nimele, kui tulistaja näis jäädvustuste kohaselt olevat märksa noorem. The Moscow Times kirjutas, et võimud on hädas tulistaja isiku tuvastamisega, kuna tema vigastused on sedavõrd rängad.

Seadusandja Sergei Morozov, kes on Uljanovski oblasti endine kuberner, ütles, et rünnakus hukkus üks noor õpetaja ja veel teine sai viga. Tapetud lapsed olid sündinud tema teada aastal 2016 ja 2018, edasta uudisteagentuur RIA Novosti.

Venemaal on viimastel aastatel toimunud mitmeid hukkunutega kooli- ja ülikoolitulistamisi, seejuures mullu Kaasani keskkoolis ja Permi ülikoolis, mistõttu on võimud võtnud pihtide vahele veebikogukonnad, mida nad süüdistavat juhtumites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles