Myanmari huntakohus mõistis Suu Kyi korruptsioonis süüdi

BNS
Copy
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/File Photo/SCANPIX

Myanmari sõjaväehunta kohus asus kolmapäeval seisukohale, et riigipöördega võimult tagandatud tsiviiljuht Aung San Suu Kyi on süüdi korruptsioonis ja määras talle viieaastase vanglakaristuse, kinnitas asjaga kursis olev allikas.

Alates eelmise aasta veebruaris toimunud sõjaväelisest riigipöördest on Suu Kyile osaks saanud hulk kriminaalasju, mis võivad ta jätta aastakümneteks vangi.

Viimases juriidilises rünnakus 76-aastase Nobeli rahupreemia laureaadi vastu süüdistati teda 600 000 USA dollari suuruse altkäemaksu võtmises sularahas ja kullakangides.

Lisaks süüdistatakse teda ametisaladuse seaduse rikkumises, korruptsioonis ja valimispettustes ning kõigi süüasjade puhul karistada saades võiks ta vabaduse kaotada enam kui 100 aastaks.

Seni on ta kuueks aastaks süüdi mõistetud sõjaväe vastu mässu õhutamises, koroonapiirangute ja telekommuikatsiooni seaduse rikkumises. Kuni teiste süüdistuste kohtuliku aruteluni on Suu Kiy koduarestis.

Ajakirjanikke Suu Kiy kohtuistungitele ei lubata ning tema advokaatidel on keelatud meediaga rääkida.

Riigipöördevastaste protestide mahasurumisel on kohaliku vaatlusrühma andmetel enam kui 1700 inimest tapetud ja üle 13 000 on vahistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles