REPORTAAŽ Rindeäärne Mõkolajiv on valmis Vene vägesid «kostitama»

Copy
Põllumees Volodõmõril on sel kevadel viljakülvil lisaülesanne. Nimelt peab ta autoga külvimasina ees sõites korjama kokku taevast alla kukkunud vanametalli.
Põllumees Volodõmõril on sel kevadel viljakülvil lisaülesanne. Nimelt peab ta autoga külvimasina ees sõites korjama kokku taevast alla kukkunud vanametalli. Foto: Dmitri Kotjuh

Vene armee uue suurpealetungi mõjud ulatuvad Donbassist ehk otsese lahingutegevuse paigast pisut kaugemalegi.

Üle poole miljoni elanikuga Mõkolajiv, kust on rindejooneni kiviga visata (10–15 kilomeetrit), on selle sõja jooksul vaenlast oma väravas juba kohanud ega kohkunud tagasi. Samal põhjusel ei tule ka uued sõnumid neile peale pressivatest vallutajatest erilise üllatusena. Ukrainlased on oma sõnul nende soojaks vastuvõtuks valmis.

Teatavasti limpsab Ida-Ukrainast edasi liikuda püüdev idanaaber keelt Odessa järele, aga Mõkolajiv on omamoodi värav sadamalinna.

Mõkolajivisse, õigemini küll juba oblasti piiridesse saabudes näeb teedel rohkelt kontrollpunkte. Mõneti meenutab pilt sõja esimesi ärevaid nädalaid Kiievis ja selle lähiümbruses: siis leidus pealinnas kontrollpunkte rohkem, kui keegi neid kokku lugeda oleks jõudnud, ning kõikjal võis näha soomustehnika läbipääsu blokeerimiseks kokku veetud suuri veomasinaid ja muud tehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles