POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Mõkolajivi argipäev: paar tundi päevas veejärjekorras seista pole probleem

Copy

Kolmandat nädalat kraanist tuleva joogiveeta elavad mõkolajivlased haaravad iga päev näppu kolm või neli kanistrit ja kogunevad veejärjekorda. Sabasse võetakse hommikul kella seitsmest, veeauto saabub tavaliselt üheksaks.

Veemure painab linlasi kolmandat nädalat, aga sellest ei tehta suurt numbrit. Järjekorras seismine pole neile eriline probleem ning mingisugust tunglemist, veel vähem tülitsemist, ei kohta.

Eile hommikul naabrinaisest pisut hiljem, veerand kaheksa paiku kohale jõudnud ja lõpuks poolesajast inimesest moodustunud saba keskele sattunud Viktoria tähendas, et talle sellised jalutuskäigud sobivad.

Lähimast veejagamiskohast pisut üle kilomeetri eemal elav 80-aastane naine lausus, et ehkki kanistrite tassimine on tülikas, saab ta vaevatasuks teistega suhelda. «Esimestel päevadel oli hullem, sest siis tuli minna jõe äärde vett tooma – tualetis on ju vaja samuti vett peale kallata. Viisteist minutit käimist, aga pole hullu, küll ma keeran veekraani ükskord jälle lahti,» kõneles Viktoria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles