Suurbritannia saadab Ida-Euroopasse õppustele 8000 sõjaväelast (1)

Copy
Ühendkuningriigi sõdurid märtsis Tapal. Eestisse on Briti üksus paigutatud alaliselt.
Ühendkuningriigi sõdurid märtsis Tapal. Eestisse on Briti üksus paigutatud alaliselt. Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix

Ühendkuningriik kavatseb saata umbes 8000 sõjaväelast, samuti kümneid tanke ja enam kui sada soomukit Ida-Euroopasse osalema sõjalistel õppustel, mille käigus harjutatakse tegevusi Venemaa kallaletungi puhuks, edastas Sky News.

Manöövritel osalevad ka kümned tuhanded NATO riikide ja liitlaste ühendekspeditsiooniväe sõdurid, neisse kuuluvad sellised riigid nagu Taani, Island ja Norra. Teates öeldakse, et väed paigutatakse riikidesse Soomest Põhja-Makedooniani.

Suurbritannia kaitseministeeriumi hinnangul parandavad kavandatavad õppused väe võimet tegutseda üksteise kõrval tõkestamaks Venemaa agressiooni Skandinaavias ja Baltimaades.

Suurbritannia kaitseminister Ben Wallace ütles, et see õppus näitab solidaarsust ja jõudu.

«Euroopa julgeolek ei ole kunagi olnud tähtsam. Sel õppusel ühinevad meie väed NATO liitlaste ja partnerite ning ühendekspeditsiooniväega solidaarselt ühes suurimas külma sõja järgses ühisõppuses,» ütles ta.

Ta lisas: «Tegutsedes kogu Euroopas, seisab Suurbritannia sõjavägi partnerite kõrval, liites meie võimalused ja ühised väärtused, aidates kaasa rahule ja julgeolekule.»

Tagasi üles