POSTIMEES KIIEVIS Kiievi linnapea Vitali Klõtško: selle sõja lõpetab Putin või meie relvajõud (3)

Copy
Kiievi linnapea Vitali Klõtško raketitabamuse saanud elumaja ees.
Kiievi linnapea Vitali Klõtško raketitabamuse saanud elumaja ees. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimased paar nädalat mõnevõrra rahulikumat elurütmi nautinud Kiiev oli eile õhtul järjekordse Vene raketirünnaku sihtmärgiks. Otsetabamuse sai üks Sevtšenkivski rajooni 25-korruseline elumaja.

Viimastel andmetel leiti elumaja rusudest 55-aastase naise surnukeha. Hukkunu oli Raadio Svoboda ajakirjanik Vira Hõrõtš.

Haiglasse toimetati neli vigastada saanud inimest. Pääste- ja evakueerimistööd kohapeal veel jätkuvad.

Nii öösel kui ka juba hommikul kella seitsme paiku sündmuspaigal viibinud Kiievi meer Vitali Klõtško lausus Postimehele enne seda, kui esimene hukkunu hoonest leiti, et alates sõja algusest on pealinnas raketitabamuste tõttu elu kaotanud juba üle saja inimese, teiste seas neli last. Vigastatuid on üle neljasaja.

«Eilne rünnak oli omamoodi sümboolne, sest samal ajal viibib Kiievis ÜRO peasekretär [Antonio Guterres]» lausus Klõtško, meenutades eile õhtul aset leidnud sündmusi.

«Ma vastutan turvalisuse eest meie kodulinnas, aga ei saa anda täielikku garantiid enne Vene raketirünnakute lõppu meie kortermajadele. Seejuures pole venelaste sihtmärgiks elumajad, vaid nendes elavad linlased.»

Ka Kiievi riiklik hädaabiteenistus kinnitas, et viimases rünnakus oli ohvreid, kuid nende arvu töö käigus veel täpsustatakse.

Postimehe ajakirjanikega kõnelenud majaelanikud Denis ja Julia laususid, et õnnekombel nad samal ajal kodus ei viibinud, kuna nende neljanda korruse korteris käis remont. Remondimees lahkus sealt aga nelikümmend minutit enne raketitabamust. «Tal vedas,» sõnas Denis.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles