Frontexi direktor esitas pärast hävitavat raportit lahkumisavalduse (2)

Copy
Frontexi juht Fabrice Leggeri avaldas soovi ametist lahkuda.
Frontexi juht Fabrice Leggeri avaldas soovi ametist lahkuda. Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS / Scanpix

Euroopa Liidu piiriagentuuri Frontex direktor Fabrice Leggeri esitas lahkumisavalduse, agentuuri juhatus vaatab selle veel täna läbi, ütles asjaga kursis allikas AFP-le.

Prantslane Leggeri esitas avalduse pärast seda, kui Euroopa korruptsioonivastane amet OLAF oli Frontexi juhtimist uurinud, lisas allikas.

«Ma kinnitan, et ta on pakkunud enda ametist lahkumist, mis avab võimalused uueks alguseks Frontexile,» ütles ka Saksamaa valitsuse pressiesindaja.

Leggerile heidetakse ette, et ta ei järginud protseduurireegleid, oli ebaaus suhtluses ELiga ning juhtis personali halvasti.

OLAFi raport leidis 2015. aastast alates Frontexit juhtinud Leggeri kohta, et ta ei järginud protseduurireegleid, oli ebaaus suhtluses ELiga ning juhtis personali halvasti, kirjutas Prantsuse ajakiri Le Point.

Humanitaarühendused on Frontexit korduvalt süüdistatud ELi piiri ületanud migrantide ebaseaduslikult jõuga tagasitõrjumises või silma kinni pigistamises, kui ELi riikide võimud seda teevad.

Ennekõike on puudutanud etteheited olukorda Kreeka maismaa- ja merepiiril Türgiga.

Üleeile tõi mittetulundusliku ajakirjandusprojekti Lighthouse Reports ning väljaannete Der Spiegel, SRF Rundschau, Republik ja Le Monde ühine uurimine päevavalgele, et Frontex registreeris migrantide jõuga tagasitõrjumise oma andmebaasides märksõnaga «lahkumise takistamine».

Seitsme aasta kestel, mil Leggeri on Frontexit juhtinud, on piirivalveameti eelarve oluliselt kasvanud. Kavas on ka aastaks 2027 suurendada Frontexi töötajaskonda 10 000 inimeseni, kes vastutaks valve eest ELi välispiiril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles