POSTIMEES UKRAINAS Põllumehed jätkavad sõda trotsides kevadkülvi

Copy
Zaporižžja põllumees Roman Tarasevitš (paremal) üritab sõja kiuste jätkata tavapäraseid põllutöid. Pildil on Roman oma poja Kirilliga. Sellele põllule külvatakse maha mais.
Zaporižžja põllumees Roman Tarasevitš (paremal) üritab sõja kiuste jätkata tavapäraseid põllutöid. Pildil on Roman oma poja Kirilliga. Sellele põllule külvatakse maha mais. Foto: Madis Veltman

Ukraina põllumehed jätkavad hoolimata Venemaa kallaletungist kevadisi põllutöid nii palju, kui see on praegustes tingimustes võimalik.

Sõda tõi põllumeestele kaasa ootamatuid probleeme: põldudel vedeleb lõhkekehi ja raketiosi, paljude põldude ümbruses käivad lahingud, samuti on palju ebaselgust tuleviku suhtes.

46-aastane Roman Tarasevitš peab Lõuna-Ukrainas Zaporižžja lähedal farmi «Sonjatšne 2007», millel on 2000 hektarit põllumaad. Farmis kasvatatakse nisu, maisi, hirssi, päevalilli ja rapsi. Farmis töötab 62 inimest, hooajaliselt kaasab ettevõte põllutöödele rohkem inimesi. Osa farmi töötajatest läks sõja alguses rindele Ukraina eest sõdima, kuid farm tuleb sellest hoolimata toime ja tööjõunappust ei ole tekkinud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles