Iraagis rünnati kahe raketiga koalitsioonivägesid

Copy
Iraagi Ain al-Asadi sõjaväebaas.
Iraagi Ain al-Asadi sõjaväebaas. Foto: Ayman Al-AMIRI / AFP / Scanpix

Iraagi lääneosas tulistati laupäeval koalitsioonivägesid võõrustava baasi suunas kaks raketti, mis kukkusid kahju tekitamata kompleksi lähistele, teatasid julgeolekuallikad.

«Kaks raketti kukkus Iraagi Ain al-Asadi baasi lähedale,» seisis julgeolekujõudude avalduses.

Iraagi kontrolli all olev baas asub Anbari provintsi kõrbepiirkonnas ja seal asuvad äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu võitleva koalitsiooni välisriikide väed. Rünnaku võttis sõnumirakenduse Telegram Iraani-meelses kanalis omaks varem tundmatu rühmitus, mis nimetas end Rahvusvaheliseks Vastupanuks.

Ain al-Asadi baas on sageli raketi- ja droonirünnakute sihtmärgiks olnud. 8. aprillil teatas koalitsioon, et tulistas alla rajatist rünnanud relvastatud drooni.

USA vägesid ja Ühendriikide huvisid Iraagis on viimastel kuudel sageli rünnatud; koalitsioon on selles süüdistanud Iraagi-meelseid rühmitusi.

Koalitsioon lõpetas oma lahingumissiooni Iraagis mullu detsembris, neli aastat pärast seda, kui Bagdadi valitsus kuulutas välja võidu džihadistide üle.

Kuid ligi 2500 USA ja 1000 koalitsioonisõdurit on endiselt paigutatud kolme Iraagi kontrolli all olevasse baasi üle kogu riigi, et pakkuda valitsusvägedele väljaõpet, nõu ja abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles