Kiviniemi tegi valitsuse plaanitava haldusreformi maatasa

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kiviniemi
Mari Kiviniemi Foto: SCANPIX

Soome Keskerakonna esimees Mari Kiviniemi tegi valitsuse plaanitava haldusreformi maatasa, kuna see hävitab soomlasliku eluvormi ja viisi toimida.

Kiviniemi rääkis YLE hommikuprogrammile antud intervjuus, et valdade liitmist puudutava uuenduse ajagraafik on liiga jäik ja valdu ähvardab jalgujäämine valitsuse diktaadipoliitikale.

«Lähiteenused kaovad, lähidemokraatia puruneb,» nentis ta.

Kiviniemi sõnul tuleks idee tasandil väljajoonistatud valdade kaart visata minema ja hakata uuendust ette valmistama parlamendi töörühmas kohe pärast valdades tehtud ringsõitu.

Lähtekohaks peaks olema uuendused, mis viidi valdades läbi eelmise ehk Keskerakonna juhitud valitsuse ajal. Kiviniemi sõnul vajavad erinevad piirkonnad ja vallad erilisi lahendusi.

«Valitsuse ravim on täiesti vale. Ükski spetsialist pole öelnud, et valitsuse haldusreform vähendab kulusid,» lisas Keskerakonna juht.

Valdade liitmise küsimusega tegelenud töörühma ettepaneku järgi võiks jääda alles 66-70 valda. Praegu on neid 336 ja seega võib ümberkorralduse käigus kaduda 80 protsenti senistest valdadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles