POSTIMEES UKRAINAS Kiievi lähiasulate elanikud valmistavad süüa lõkkel

Copy

Samal ajal uute traagiliste sündmustega käivad nii näiliselt tavapärasesse (kuid piirangutega) elurütmi naasnud Kiievis kui ka linna ümberkaudsetes asulates koristus- ja renoveerimistööd. Postimees heitis nädalalõpul pilgu muu hulgas Horenkale, Makarivile ja Irpinile –​ kõigis neis asulais panid teetöölised uut asfalti ja elektrikud olid ametis liinide parandamisega.

Horenkas, kus Vene sõdurite hävitustöö tagajärjel muutus elamiskõlbmatuks 80 protsenti küla majadest, sorteerisid õed Oksana ja Karina koos abilistega pühapäeval oma korteris põlengust päästetud riideid ja muud kraami. Kuigi nende elamises pole sarnaselt teiste asukatega tõenäoliselt veel pikka aega vett, gaasi ega elektrit, pole naised varisemisohtlikust majast lahkunud. «Ja kuhu meil olekski siit minna?» küsis Oksana.

Naiste kinnitusel saavad nad hakkama, pealegi hoolitsevad vabatahtlikud vee ja toidukraami eest. Süüa valmistavad vähesed kodukülla jäänud majaelanikud kambakesi tahmaste seinte ja mürsuaukudega hoone ees lõkkel. Oma kõhutäie kõrvalt kannavad nad hoolt ka neljajalgsete sõprade, koerte ja kasside eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles