Putini allkirjastatud seadus annab «igavestele tuledele» tasuta gaasi

Copy
Igavene tuli Poklonnaja mäe memoriaalil.
Igavene tuli Poklonnaja mäe memoriaalil. Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin allkirjastas seadusmuudatused gaasivarustuse kohta ja seaduse «Isamaa kaitsmisel hukkunute mälestuse jäädvustamisest», mis näeb ette tasuta gaasi tarnimist igavese tule mälestusmärkidele, selgub Kremli tänasest teatest.

Parlamendi alamkoda riigiduuma võttis muudatused vastu 20. aprillil, föderatsiooninõukogu kiitis need heaks 26. aprillil.

Gaasivarustuse seadusesse tehtud muudatus näeb ette, et sõjaväehaudadele ja mälestusehitistele, kus on niinimetatud igavene tuli, määrab valitsus gaasi hinna kokkulepitud põhimõtete raames. Uus kord hakkab kehtima memoriaalkompleksidele, mis on kantud kaitseministeeriumi registrisse.

Putin tõstatas 12. jaanuaril peetud kohtumisel valitsusega teemaks «igaveste tulede» gaasitasude nullimise teema.

Föderatsiooninõukogu esimese asespiikri Andrei Turtšaki sõnul käib jutt «väikesest» rahast ja kokkulepped on juba sõlmitud riigiettevõtte Gazprom juhatuse esimehe Aleksei Milleriga.

Turtšak selgitas, et Vene regioonides ja kohalikes omavalitsustes tarnivad gaasi igavese tule jaoks nii Gazprom kui ka sõltumatud tarnijad. Nende mälestusmärkide töökord on aga määratlemata, mistõttu tekkis olukordi, kus igavene tuli kustutati kohalike võimude võlgade või makseviivituste tõttu.

Töö eelnõu kallal viidi läbi presidendi korralduse raames, märkis Kreml.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles