Ülemraada: ärge andke Venemaale teise maailmasõja võidu monopoli (4)

BNS
Copy
Ukraina Ülemraada sõja eel, 16. veeburaril, tähistamas Ukraina ühtsuspäeva.
Ukraina Ülemraada sõja eel, 16. veeburaril, tähistamas Ukraina ühtsuspäeva. Foto: Volodymyr Tarasov / Ukrinform / Zuma / Scanpix

Rühm Ukraina rahvasaadikuid tegi ülemraadale ettepaneku mitte lubada Venemaal monopoliseerida teises maailmasõjas natsismi üle saavutatud võitu.

Teisipäeval registreeriti Ukraina parlamendis otsuseeelnõu nr 7343 ehk ülemraada avaldus «Natsismi üle saavutatud võidu 77. aastapäeva ja natsismi üle saavutatud võidu Venemaa poolt omastamise lubamatuse kohta», selgub ülemraada veebilehelt.

Eelnõu autorid soovitavad ülemraadal kuulutada vastuvõetamatuks see, et Venemaa on monopoliseerinud teise maailmasõja võidu – tegemist on natsismi üle teises maailmasõjas saavutatud võiduga, mis on Hitleri-vastase koalitsiooni ja vabastusliikumiste ühine saavutus, ning sõda oli maailma rahvaste jaoks ühine tragöödia.

«Ukraina ülemraada märgib ka, et Venemaa kuriteod Ukrainas tuleb peatada ning Putini režiim hukka mõista ja see võita, nagu Natsi-Saksamaa, kogu tsiviliseeritud maailma ühiste jõupingutustega,» seisab dokumendi seletuskirjas.

Eelnõu autorite hulgas on Ukraina parlamendi juhid – ülemraada esimees Ruslan Stefantšuk, tema esimene asetäitja Oleksandr Kornijenko ja aseesimees Olena Kondratjuk.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles