Berlusconi pääses korruptsioonisüüdistustest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremal Silvio Berlusconi advokaat Niccolo Ghedini, vasakul prokurör Fabio de Pasquale.
Paremal Silvio Berlusconi advokaat Niccolo Ghedini, vasakul prokurör Fabio de Pasquale. Foto: SCANPIX

Itaalia kohus loobus laupäeval endise peaministri Silvio Berlusconi vastu esitatud korruptsioonisüüdistustest, põhjendades seda kohtuasja aegumisega.

Süüdistuste kohaselt oli Berlusconi maksnud briti advokaadile David Millsile 600 000 dollarit altkäemaksu, et see kahel 1990. aastate kohtuprotsessil eksvalitsusjuhi ärihuvide kohta valetaks.

Prokurörid nõudsid Berlusconile viieaastast vangistust.

Kohtunik Francesca Vitale kaalus kaitse lõppsõna järel otsust kolm tundi, kuid selle ettelugemisele kulus vähem kui minut.

Prokurör Fabio de Pasquale ütles ajakirjanikele, et tahab vaid kohtusaalist minema pääseda.

Berlusconi kaitsjad keeldusid kommentaaridest. Endine peaminister kohtusaalis ei olnud.

Itaalia kauaaegne valitsusjuht on mitmel korral korruptsioonis ja valetunnistuste andmises süüdi mõistetud, kuid kõik otsused on hiljem ära muudetud või apellatsiooni venimise tõttu tühistatud.

Ka endise Briti valitsuse ministri Tessa Jowelli abikaasale Millsile 2009. aastal mõistetud nelja ja poole aastane vangistus altkäemaksu võtmise eest tühistati süüasja aegumise tõttu.

Seitsmekümne viie aastane Berlusconi on kohtu all ka maksupettuse ja alaealisele prostituudile seksuaalvahekorra eest maksmise pärast. 15. märtsil algab protsess, kus Berlusconit süüdistatakse 2005. aasta pangandusskandaaliga seotud salastatud informatsiooni avaldamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles