Eile õhtul ründas Venemaa rakettidega raudtee lähedal asuvaid elektrijaamu mitmel pool Ukrainas, sealhulgas tabasid rünnakud esimest korda sõja kestel Taga-Karpaatia piirkonda. Vihased lahingud jätkusid täna riigi idaosas, kus Vene väed väidetavalt tungisid Mariupolis Azovstali tehase territooriumile.

Kuigi Venemaa väitis täna, et nende väed pole Azovstalile tormijooksu korraldanud, ütles Mariupoli meer Vadõm Boitšenko, et kontakt Azovstali terasetehast kaitsvate Ukraina sõduritega on Vene vägede jõulise rünnaku järel katkenud.

Naine seisab oma elutoas plastikuga kaetud akende ees Donetski oblastis Dobropilljas, mis on Vene vägede suurtükitule all.
Naine seisab oma elutoas plastikuga kaetud akende ees Donetski oblastis Dobropilljas, mis on Vene vägede suurtükitule all. Foto: Yasuyoshi Chiba / AFP / Scanpix

«Kahjuks jah, Azovstalis käib täna äge võitlus,» ütles Boitšenko Ukraina televisioonile, lisades, et ametnikud ei tea, mis toimub tehases ja kas võitlejad on väljaspool ohtu või mitte.

Mees möödub purustatud akendest Lvivis, mida tabas eile õhul raketirünnak.
Mees möödub purustatud akendest Lvivis, mida tabas eile õhul raketirünnak. Foto: Juri Djatšõšõn / AFP / Scanpix

Linnapea sõnul kasutab Venemaa ründamiseks ka ranniku lähedal asuvaid sõjalaevu. «Seal on kohalikke elanikke, tsiviilisikud, sajad neist. Seal on lapsi, kes ootavad päästmist,» lausus ta.

50-aastane Oleksi Sokoljuk korjab lilleseemneid oma purustatud maja juures hoovis Kiievi oblastis Irpinis.
50-aastane Oleksi Sokoljuk korjab lilleseemneid oma purustatud maja juures hoovis Kiievi oblastis Irpinis. Foto: ZOHRA BENSEMRA

Kiievi oblastis leiti viimase ööpäeva jooksul veel 20 okupatsiooni ajal hukkunud tsiviilisiku surnukeha, vahendas AFP. Kokku on leitud 1235 surnukeha, millest 282 on seni tuvastamata, ütles Kiievi oblasti politseivalitsuse juht Andri Nebitov.

«Alles eile leiti veel 20 surnukeha, peamiselt Borodjankast ja selle lähedal asuvatest, aga ka Võšhorodski rajooni küladest,» ütles Nebitov tele-eetris.

Inimesed mööduvad Vene raketirünnakus purustatud akendega majast Kiievis.
Inimesed mööduvad Vene raketirünnakus purustatud akendega majast Kiievis. Foto: Aleksandr Gusev / SOPA Images / ZUMA Press Wire / Scanpix

Kiievi oblastis leiti viimase ööpäeva jooksul veel 20 okupatsiooni ajal hukkunud tsiviilisiku surnukeha, kokku on leitud 1235 surnukeha, millest 282 on seni tuvastamata, ütles kolmapäeval Kiievi oblasti politseivalitsuse juht Andri Nebitov.

Asjatundjad on tema sõnul üle vaadanud kokku enam kui 800 surnukeha. «Enamik neist on surnud tulirelva haavadesse,» ütles politseijuht.

Vene vägede rünnakus hukkunud Ukraina sõjaväelase Ruslan Borovõki tütred Anna ja Sofija isa matusetalitusel Kiievis.
Vene vägede rünnakus hukkunud Ukraina sõjaväelase Ruslan Borovõki tütred Anna ja Sofija isa matusetalitusel Kiievis. Foto: Gleb Garanich / AFP / Scanpix

Ida-Ukrainas jätkasid Vene väed asulate pommitamist. Ukraina relvajõudude kindralstaabi teatel püüab Venemaa saavutada kontrolli kogu Luhanski ja Donetski oblasti üle.

Lapsed ootavad täna evakueerimist Ida-Ukrainast Slovjanski kandist.
Lapsed ootavad täna evakueerimist Ida-Ukrainast Slovjanski kandist. Foto: Andri Andrijenko / AP / Scanpix

Luhanski oblasti kuberneri Serhi Haidai teatel on kogu piirkond tule all ja mitte kuskil pole ohutut kohta.

Tuletõrjujad täna Kremli-meelsete nn separatistid kontrollitavas piirkonnas Donetski lähedal, kus põles kütusehoidla.
Tuletõrjujad täna Kremli-meelsete nn separatistid kontrollitavas piirkonnas Donetski lähedal, kus põles kütusehoidla. Foto: Alexander Ermochenko
Kommentaarid
Copy