USA kohus vabastab Briti Neitsisaarte valitsusjuhi kautsjoni vastu

Copy
Suurbritannia Neitsisaarte valitsusjuht Andrew Fahie poseerib valitsuse ametlikul fotol.
Suurbritannia Neitsisaarte valitsusjuht Andrew Fahie poseerib valitsuse ametlikul fotol. Foto: Reuters / Scanpix

USA Florida osariigi föderaalkohtu kohtunik tegi üllatava otsuse, kui andis kolmapäeval uimastite smugeldamises süüdistatavale Briti Neitsisaarte valitsusjuhile Andrew Fahie'le võimaluse pääseda poole miljoni dollari suuruse kautsjoni vastu vabadusse.

Föderaalkohtunik Alicia Otazo-Reyes lükkas Miamis tagasi prokuröride väite, mille kohaselt võiks Fahie vabanenuna põgeneda Ühendriikidest, mille võimud süüdistavad teda kokaiini smugeldamises.

Otazo-Reyese sõnul võib Fahie jääda Miamisse, kus tal on võimalus elada üürikodus koos oma kahe ülikoolis käiva tütrega, kui tema ja ta perekond annavad üle oma reisidokumendid ja ta kannab jalavõru liikumiste jälgimiseks ning tasub 500 000 dollari suuruse kautsjoni.

Praeguseks 51-aastane Fahie võeti kinni läinud nädalal, mil USA uimastivastase võitluse amet (DEA) korraldas reidi ajal, kui poliitik püüdis Miami piirkonnas minna eralennuki pardale.

Kriminaalsüüdistuse kohaselt viibisid Fahie ja tema sadamate direktor Oleanvine Maynard lennujaamas, et kohtuda nende meelest Mehhiko uimastikaubitsejatega, kes tegelikkuses olid DEA salaagendid.

Dokumentidest nähtub, et Maynard viitab Fahie'le kui «mõnikord väikesele sulile», kes ei kõhkleks teenida tulu plaanilt, mille koostamisel osalesid ka Liibanoni šiiitliku äärmusrühmituse Hezbollah liikmed. Kava kohaselt oli kurjategijatel plaan liigutada suuri koguseid kokaiini ja muid uimasteid läbi Kariibi meres asuva Suurbritannia meretaguse ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles