KOHALIK VAADE ⟩ Pegasuse nuhkvara nakatas Hispaania poliitika

Gregorio García Maestro
Copy
Katalaani separatistid Oriol Junqueras ja Carles Puigdemont süüdistasid Hispaania valitsust nende järel luuramises Pegasuse nuhkvaraga. 
Katalaani separatistid Oriol Junqueras ja Carles Puigdemont süüdistasid Hispaania valitsust nende järel luuramises Pegasuse nuhkvaraga. Foto: Olivier Hoslet/Epa/Scanpix

Väidetavalt Pegasuse nuhkvaraga seotud Hispaania poliitikute ja riigipeade spionaažiskandaal on omandanud filmilikud mõõtmed intriigide, paljude ohvrite ja mitme võimaliku süüdlasega.

17. aprillil teatas Toronto ülikooli internetiuuringute labor Citizen Lab, et üle 60 Kataloonia separatistide juhi, nende hulgas neli viimast Kataloonia presidenti, oli sattunud Pegasuse nuhkvara rünnakute ohvriks, kui arutati amnestia andmist üheksale poliitikule, kes olid seotud 2017. aasta ebaseadusliku iseseisvusreferendumi korraldamisega.

Hispaania valitsus eitas igasugust seotust poliitilise luuramisega, kuid hiljem märkis kaitseminister, et Hispaania luurekeskus võis olla saanud õigusliku loa separatistide liidrite järele nuhkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles