Vene opositsiooni toetajad moodustasid Moskvas inimketi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimkett Moskva kesklinnas
Inimkett Moskva kesklinnas Foto: SCANPIX

Vene opositsiooni poolehoidjad moodustasid täna Moskvas inimketi, aktsioon Suur Valge Ring oli mõeldud protestiks Vladimir Putini tõenäoliseks presidendiks valimise vastu.

Pealinna politseinike väitel võttis aktsioonist osa 11 000 inimest. Mitmed osalenud kinnitasid, et inimestel õnnestus keti otsad omavahel kokku viia ja selleks läks vaja umbes 34 000 inimest.

Metroojaama Park Kulturõ juures osalesid inimketis ka Putini poolehoidjad, vahendas RIA Novosti.

Opositsionäär Vladimir Rõžkov, kes liitus piki Sadovoje ringteed kulgenud ketiga Park Kulturõ lähistel, kinnitas tegevvõimu pooldavate ja selle vastaste osalemist. «Kõige tähtsam, et valimised mööduksid ausalt,» rõhutas ta.

Suur osa inimesi kogunes metroojaama Park Kulturõ juurde, seistes ringtee mõlemas ääres. RIA Novosti korrespondendi sõnul oli mõnes paigas kümneid inimesi, teises aga sadu. Näiteks Krimmi sillal seisis umbes 200 inimest.

Aktsioonis osalenute juurde sõitis ka presidendiks kandideeriv Vladimir Žirinovski (Vene Liberaaldemokraatlik Partei). Ta ronis Maybachist välja ja kõndis kümmekond meetrit inimketi kõrval.

Aktsiooni Suur Valge Kett organisaatorid lootsid esialgu, et ligi 16 kilomeetrit pika keti moodustab 34 000 inimest.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles