Haavata saanud Ameerika sõdur Kiievis: see on hoopis teistsugune sõda kui Iraagis (5)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Kiiev
Copy
2020. aastast Ukrainas elav Paul rääkis, et ühines Ukraina armeega, sest ta tahtis kaitsta oma kodulinna, milleks ta Kiievit juba peab.
2020. aastast Ukrainas elav Paul rääkis, et ühines Ukraina armeega, sest ta tahtis kaitsta oma kodulinna, milleks ta Kiievit juba peab. Foto: Dmitri Kotjuh

Gruusia Leegioni ridades sõdiv Paul kõnnib karguga. Kohtume temaga ühes Kiievi haiglas. Paul on üks esimesi välismaalastest vabatahtlikest, kes on Ukraina sõjas haavata saanud.

«Ma ei ütle, et välismaalased peavad tulema, relv käes, aitama ukrainlastel sõdida, aga igaüks peaks mõtlema, kuidas ukrainlasi aidata,» ütleb endine USA armee sõdur.

Paul sai suurtükimürsu killust jalga haavata lahingutes Zaporižžja oblastis mõni nädal tagasi. «See oli suur lahing, venelased kasutasid SU-34 pommitajat (Vene armee üks moodsamaid ründepommitajaid – J. P.) ja tanke,» räägib Paul. «Meil õnnestus Javelinidega hävitada mitu nende tanki ja jalaväesoomukit, Stingeriga lasime alla nende drooni.» Samas lahingus sai raskelt haavata veel üks vabatahtlik Gruusia Leegionis sõdiv ameeriklane.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles