Euroopat ootab kuum ja kuiv suvi

BNS
Copy
Hispaania lõunaosas Rondas otsisid kitsed mullu suvel puude varjus leevendust lõõskava päikese eest.
Hispaania lõunaosas Rondas otsisid kitsed mullu suvel puude varjus leevendust lõõskava päikese eest. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix

Euroopa keskpikkade ilmaennustuste keskuse andmetel tuleb 2022. aasta suvi kogu Euroopas, välja arvatud teatud paigad põhjaosas, tavapärasest soojem ja kuivem.

Maikuu tuleb Skandinaavias, Balti riikides ja Venemaal tavapärasest külmem, ülejäänud Euroopas on kuu keskmine õhutemperatuur eeldatavasti üle normi.

Juunis, juulis ja augustis ennustatakse õhutemperatuuri pikaajaliste keskmiste tasemel vaid paiguti Skandinaavias ja Venemaal, mujal Euroopas tõuseb see keskmisest kõrgemale ja mõnel pool isegi oluliselt kõrgemale.

Lõuna- ja Kesk-Euroopas ennustatakse eriti kuuma ja kuiva suve.

Balti riikides on kõik kolm suvekuud tavapärasest soojemad ja kuivemad, kuid ennustuste normist kõrvalekaldumised ei ole nii suured kui Kesk- ja Lõuna-Euroopas.

Juba järgmisel nädalal on oodata mitmel pool Lääne- ja Kesk-Euroopas temperatuuri tõusmist +30 kraadini.

Lätis tuleb alates pühapäevast, 8. maist korraks jahe ilm, kuid järgmise nädala jooksul temperatuur tõuseb, ületades mitu korda +20 kraadi piiri. Eeldatavasti suureneb tsüklonite mõju, mistõttu on sagedased puhangulised tuuled ja kohati sajab vihma.

Ööl vastu 9. maid langeb õhutemperatuur Lätis mitmel pool 0 ... -4 kraadini, ööl vastu 10. maid on kohati oodata ka külmasid, tõenäoliselt viimaseid järgmisel nädalal. Siiski ei saa veel öelda, et sel kevadel pakast enam ei tule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles