POSTIMEES UKRAINAS Kütusehinnad löövad Ukrainas rekordeid (2)

Margus  Martin
, ajakirjanik, Kiiev
Copy
Isa ja poeg uurivad laupäeva hommikul Kiievis oma koduhoovis pingil istudes telefonist infot, kuhu autonina seada, et paaki bensiini juurde osta.
Isa ja poeg uurivad laupäeva hommikul Kiievis oma koduhoovis pingil istudes telefonist infot, kuhu autonina seada, et paaki bensiini juurde osta. Foto: Margus Martin

Sõda Ukrainas avaldab muu hulgas teravalt mõju kütusehindadele.

Järjekorrad Kiievi kütusetanklates venivad päev päeva järel üha pikemaks. Kohati seisab kilomeetri pikkuses autoderivis juba hommikul kella seitsmest sadakond masinat.

Sohvritel pole aga sageli kindlustunnet, kas päästva tankurini jõudes neile üldse bensiini või diislit jagub või mitte.

Järjekorrad järjekordadeks, aga veelgi rohkem tekitab kohalikele peavalu rekordeid purustav kütuse hind: kui paar kuud tagasi maksis bensiin 95 tanklas 31 grivnat (1 euro), siis nüüd alla 48 grivna (1,50 eurot) kuskilt naljalt bensiini ei leia.

Kiievi lähiümbruse bensiinijaamades küsitakse aga bensiiniliitri eest lausa 80 grivnat (2,51 eurot). Seejuures müüakse autokütust limiteeritult - 10 liitrit masina kohta. Kui mõne siinse tanklaketi kliendikaarti pole, siis poole vähem.

Infot tanklate kohta, kus väärtuslikku kraami saab soetada, liigub suust suhu, samuti jagatakse teavet jooksvalt vastavatel sotsiaalmeedialehekülgedel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles