ÜRO: 12,3 miljonil Süüria lapsel on vaja abi (1)

Copy
Lapsed Süüria loodeosas Idlibi provintsis Sarmada lähistel asuvas sisepagulaste laagris.
Lapsed Süüria loodeosas Idlibi provintsis Sarmada lähistel asuvas sisepagulaste laagris. Foto: AAREF WATAD / AFP / SCANPIX

ÜRO hoiatas pühapäeval, et praegu vajab abi rohkem Süüria lapsi kui ühelgi teisel ajahetkel pärast kodusõja puhkemist kümme aastat tagasi, kuid abi rahastamine on raske.

«Süüria lapsed on kannatanud juba liiga kaua ega tohiks enam kannatada,» ütles ÜRO lastefond UNICEF avalduses ning märkis, et Süürias ja naaberriikides vajab abi 12,3 miljonit süüria last.

«Süürias on abi vaja rohkem kui 6,5 miljonil lapsel, mis on suurim arv pärast kriisi algust rohkem kui 11 aastat tagasi,» lisas UNICEF.

Süüria sõjas sai surma umbkaudu pool miljonit inimest ja põgenema olid sunnitud miljonid.

«Laste vajadused nii Süürias endas kui naaberriikides on kasvavad,» ütles UNICEF-i Lähis-Ida piirkonna juht Adele Khodr.

«Paljud perekonnad tulevad vaevu ots otsaga kokku. Esmatarbekaupade, seal hulgas toidu hinnad tõusevad ja seda osalt Ukraina sõja tõttu.»

Lapsed kannatavad konfliktide tõttu kõige enam, hoiatab ÜRO.

«Süüria naaberriikides, mida pingestavad poliitiline ebastabiilsus ja haprus, sõltub abist ligi 5,8 miljonit last, kes elavad vaesuses ja raskustes,» ütles Khodr.

UNICEF-il ei ole aga raha abi andmiseks.

«Humanitaaroperatsioonide rahastamine kuivab kiiresti kokku,» ütles Khodr. «UNICEF on saanud selleks aastaks vajalikust rahastusest alla poole.»

UNICEF palub 20 miljonit dollarit piiriüleste operatsioonide rahastamiseks Loode-Süürias, riigi viimases suures mässuliste enklaavis, et aidata ligi miljonit seal elavat last.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles