U2 laulja Bono andis Kiievi metroos vabaduse nimel üllatuskontserdi (1)

BNS
Copy
Bono koos praegu Ukraina armees teeniva Taras Topolja laulmas.
Bono koos praegu Ukraina armees teeniva Taras Topolja laulmas. Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters / Scanpix

Iiri rokitäht Bono kiitis pühapäeval Kiievis metroojaamas aset leidnud esinemisel Ukraina võitlust vabaduse eest ja esitas ka oma rahupalve.

Kiievi metroojaama platvormil esitas Bono ansambli U2 klassikalisi lugusid, nagu «Pühapäev, verine pühapäev,» «Iha» ja «Koos teiega või ilma».

«Inimesed Ukrainas ei võitle mitte ainult teie endi vabaduse eest, te võitlete meie kõigi eest, kes me vabadust armastame,» ütles Bono lugude vahele.

Bono esinemas koos Ukraina bändi Antitila laulja Taras Topoljaga, kes praegu teenib Ukraina armees.
Bono esinemas koos Ukraina bändi Antitila laulja Taras Topoljaga, kes praegu teenib Ukraina armees. Foto: OLEG PETRASYUK / EPA / Scanpix

Laulja viitas ka konfliktidele oma kodusel Iirimaal ja probleemidele, mis ka Iirimaal on oma suure naabri Suurbritanniaga olnud.

«Me palvetame, et saaksite varsti rahu nautida,» rääkis ta.

Bono täna Kiievi metroojaamas laulmas.
Bono täna Kiievi metroojaamas laulmas. Foto: Valentin Ogirenko / Reuters / Scanpix

Bono üllatusesinemine leidis aset samal ajal, kui Ukraina pealinnas kõlasid õhuhäiresignaalid ja riigi idaosas jätkusid verised lahingud.

Bono esines koos lavanime The Edge kandva U2 kitarristiga metroopublikule, kelle hulgas oli ka väsinud ilmega Ukraina relvajõudude liikmeid.

«See on kummaline tunne, nagu oleksin laps, kes läheb esimest korda kooli,» lausus 36-aastane ülikooliõppejõud Olesja Bezsmertna enne kontserdi algust.

«Need on head emotsioonid, see on kõik,» märkis üks Ukraina territoriaalvägedes teeniv kuulaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles